Igår hadde jeg og min kjære en deilig kveldsmat. Jeg lagde ikke så mye, men det holdt akkurat til å bli passe mett.
2 porsjoner:
Baconsurret kyllingfilet med pesto
1 kyllingfilet
6 strimler bacon
rød pesto
kremost naturell
Så ruller det hele sammen til en pølse og stakk grillpinner i for å holde på plass. Stekes i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter (se når baconet begynner å få litt mørkere farge)
Bacon og champignonstuing
5-6 strimler bacon som skjæres i biter
3 champignoner
1 løk (gul)
Basilikum, salt og pepper
en desj stekesmør
en desj fløte (her har jeg bare i til passe tykkelse)
Fres bacon i stekepannen med smøret. Skjær opp løken i strimler eller biter alt etter hvordan du liker den og stek til den blir gylden. Ha i oppskjært champignon, hakket hvitløk og basilikum. ha i en desj med fløte..denne tykner fort, så du ser hvor mye som trengs. Jeg liker ikke så mye fløte i, så det ble ikke mer enn en desj og tilslutt smaker du til med salt og grovmalt pepper.
Gratinert brokkoli:
brokkoli oppskjært
2 fedd hvitløk
lag hvitsaus (smelt smør i panna, lag en jevning med speltmel, og ja i melk litt etter litt til passe tykkelse og smak til med aromat og pepper).
Hvitost
Skjær opp brokkolien, og legg disse i en ildfast form. Hakk hvitløken i små biter og strø over. Hvitsausen helles over der igjen og ost på toppen. has i ovnen sammen med kyllingen i ca 20 minutter.
Noe annet som er deilig er å koke opp vann med meieri og hakket hvitløk i, bare 2-3 cm i panna, og legg brokkoli oppi som bare damper i 2-3 minutter. Disse blir nydelige, og fortsatt med tyggemotstand;) Jeg syntes brokkolien ble for myk i gratengen..Men det er min smak...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar