fredag 9. september 2011

Knekkebrød

Sett ovnen på 160 grader.
Til 2 brett (langpanner) med knekkebrød trenger du:

2 dl solsikkekjerner,
1,5 dl linfrø,
1 dl sesamfrø,
0,5 dl gresskarkjerner,
2,5 dl kruskakli,
2ss fiberhusk,
1ts salt,
 og 5-6 dl vann.


Denne gangen doblet jeg faktisk oppskriften, for å slippe å lage knekkebrød så mange ganger i uken. Både jeg og sambo går på lavkarbo for tiden, og er "lavkarbo-brød-leie". Jeg doblet oppskriften, som sagt, og fikk faktisk 5 brett med knekkebrød av det.
Fiberhusk får man på dagligvarebutikker med bra utvalg, f.eks Meny, men også på helsekost.

Enkelt og greit måler man opp alt det tørre i et litermål (ikke bli forvirret av at jeg har doblet oppskrifta her nå da)
Fiberhusk er det "pulveret" du ser på toppen der. Fiberhusk binder "deigen" sammen.
Jeg pleier å blande sammen det tørre først, og deretter har i vannet mens jeg rører godt. Så skal "deigen" stå i ca 5 minutter, for Fiberhusken gjør røra tykkere. Blir det for tykt, ha i mer vann. Dette må man bare føle seg litt fram med. Men mellom 5-6 dl vann er nok til det jeg har oppgitt av frø.






Fordel deretter røren utover en langpanne med bakepapir.






Sett midt i ovnen, stek i 10 minutter, ta de ut og lag passelige ruter med f.eks en pizzaskjærer, og stek videre i 50 minutter. (dette varierer fra ovn til ovn, man må prøve seg litt fram.) Noen ganger er det slik at mine har blitt litt for lite stekt, og er myke, da hiver jeg de inni igjen på varmluft noen minutter, men PASS PÅ, så de ikke blir svidd;)
Enjoooy!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar