Deilige speltboller står på menyen i kveld. Ungene hadde så lyst til å finne på noe, så vi slo til med baking av boller med rosiner og kanelsnurrer.
Basis bolledeig er enkelt og greit:
1 kg hvetemel
5 dl lunken ekstra-lett melk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
150 gram sukker (ta mindre om du ikke liker deigen så søt)
1 ts kardemomme
1 egg
100 g romtemperert smør som deles i småbiter og blandes i helt tilslutt.
Ha alle ingrediensene, unntatt smøret, i kjøkkenmaskinen og bland det sammen til en deig. Ha i smøret tilslutt (dette for å få en nydelig god konsistens som kan minne litt om wienerbrød og boller som holder seg saftige;) )
La deigen heve i 1 timer, gjerne 2 hvis du har tid.
Bak ut deigen til det du måtte ønske, skoleboller, boller med rosiner, kanelsnurrer, knuter, vaniljehorn eller sjokosnurrer. Pensle med egg for å få en blank skorpe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar