søndag 24. mars 2013

Grove speltrundstykker

God morgen!
Idag ble det baking av spelt rundstykker.

Disse er gode og fryse også, og varme opp igjen i komfyren når man trenger de.
Jeg har laget 38 stykk idag av denne oppskrifta.

Ingredienser:
750g sammalt spelt
750g siktet spelt (dette kan du regulere selv alt etter hvor grove man ønsker de).
1 pk tørrgjær
1 ts salt
1/2 liter ekstra lett melk (lunken, ca 37 grader)
1/2 liter lunkent vann
en desj appelsinjuice (gjør at deigen hever bedre, og bakverket får bedre hold i)
70 g mykt smør (Jeg bruker romtemperert Melange)



Ingrediensene blandes sammen, jeg blander det tørre først, så tilsetter jeg melk og vann til deigen slipper bollen. Smøret blandes i litt og litt til slutt. Heves i ca 1 time.




Når hevingen er ferdig tar jeg en spiseskje deig som jeg ruller til små boller i hendene mine, uten å kna de på benken. Jo mindre man jobber med deien, jo luftigere vil rundstykkene bli. Dette ble 38 rundstykker denne gangen.

Etterhev ca 15 minutter. Jeg pleier å sette på ovnen når jeg har rullet ut alle rundstykkene, og da har første brettet hevet i ca 15 minutter før ovnen blir oppvarmet og jeg har ryddet vekk utstyret.



Stekes på 200 grader midt i ovnen i 10 minutter. Må ikke stekes for lenge fordi de kan bli tørre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar