lørdag 23. mars 2013

Hjemmelaget speltpizza

Lørdagspizza!
Idag ble det pizza til kveldskos. Det ble en enkel barnevennlig en denne gangen. Når jeg skriver barnevennlig er det ikke fordi barna mine ikke liker mye spennende, men hvis vi tar alt på om gangen sitter de bare å pirker og lurer på hva det er for noe. Idag tok vi det vi hadde i kjøleskapet, og det var kjøttdeig og mais;)

Speltbunn:
6-700g siktet speltmel
1 pk tørrgjær
3-4 dl lunkent vann
4-5 ss olje (idag brukte jeg en chiliolje fra Oliviers, som spicet opp litt, men i en såpass stor deig blir det ikke for sterkt til ungene)
2 ts salt





Dette blandes sammen og står til heving ca 45 min-1 time (ikke nødvendig at det står så lenge, men bunnen blir ekstra god og luftig).

Fyll velger du selv. Idag hadde vi Peppes pizzasaus (Som jeg også smør langs kantene), 400 g stekt kjøttdeig, en halv løk hakket i biter, mais og revet Jarlsberg på toppen. Det er godt å bytte ut halvparten av osten med Mozarella. På toppen kjøpte vi Peppes rømmedressing.

Tips til fyll: Paprika, biffstrimler, tomat, champignon, salami/peperoni, kylling, ananas, ruccola som tas på etter at pizzaen er stekt.

Pizzaen stekes på 200 grader i ca 15 minutter, til kantene og osten er gyldne.

ENJOY!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar